03-09-11

30.000 km lange wereldreis per fiets ten voordele van GoodPlanet.be

tour1.jpg


Vandaag, 3 september 2011, zijn twee broers uit Brussel, Matthieu en Lucas Demotte, hun wereldreis per fiets gestart. In één jaar zullen ze maar liefst 30.000 km afleggen. Gedurende meer dan een jaar hebben ze zich intens voorbereid op dit avontuur. De twee Belgisch vice-kampioenen hockey zullen 5 continenten aandoen alsook de meest zuidelijke stad (Uchuaïa) en de meest noordelijke stad (Noordkaap) van de planeet bezoeken.


De start van dit avontuur werd vanmorgen om 11 uur gegeven in de Racing Club de Bruxelles in Ukkel. Gemiddeld zullen zij per dag 73 km afleggen, en dit een gans jaar lang.

Na het doorkruisen van Frankrijk en Spanje zullen ze Europa verlaten via de Straat van Gibraltar om hun route via het Marokkaanse Casablanca verder te zetten. Hierna volgen Zuid-Amerika, Oceanië en Azië, waarna ze terug op hun geliefkoosde startpunt aankomen, Brussel.

Ecologie speelt een belangrijke rol in het project van de twee Brusselaars: “Ten eerste willen we zo veel mogelijk mensen sensibiliseren en hen tijdens en na de reis, via toespraken en voorstellingen van ons project  de mensen aansporen dieper in te gaan op de milieuproblematiek”.

Matthieu en Lucas benadrukken bovendien dan ze de reis  willen maken in harmonie met en respect voor de natuur. Ook willen ze hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden.

Last but notleast zullen Matthieu en Lucas geld inzamelen voor GoodPlanet.be,  het pas door de Koning Bouwdewijn Stichting, GoodPlanet.org en GREEN vzw opgerichte fonds. Mission statement van dit fonds: “ecologie in het hart van de mensen planten”.

Droom een beetje weg en volg de avonturen van de broers Demotte op hun website.

tour2.png

De commentaren zijn gesloten.

 
Partners : Belgacom bpost JCDecaux SPA