24-11-11

Lancering nationaal posterproject "Het bos, een levende gemeenschap"

Op 23 november 2011 werd aan de basisschool FLORALIA te Sint-Lambrechts-Woluwe de allereerste posterset van GoodPlanet.be. overhandigd. Met deze symbolische actie lanceert GoodPlanet.be zijn eerste nationaal posterproject dat kadert in het thema “Het bos, een levende gemeenschap”. Alle 8.500 Belgische lagere en secundaire scholen ontvangen de eerstkomende dagen gratis een educatieve posterset met interpellerende en tot de verbeelding sprekende foto’s van Yann Arthus-Bertrand en andere fotografen met wereldfaam.

lancering-posters-bos1-111123.jpg

Het fonds GoodPlanet.be, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, stelt zich als doel de Belgische bevolking duurzamer te leren leven, in harmonie met de natuur, het leefmilieu en de 7 miljard mensen op aarde. De motor en inspiratiebron van GoodPlanet.be is fotograaf én Voorzitter van de Franse stichting GoodPlanet, Yann Arthus-Bertrand, o.a. bekend van zijn indrukwekkende tentoonstellingen 'De aarde vanuit de hemel' en '6 miljard mensen'.

De voorbije maanden hebben 4 gereputeerde Belgische bedrijven zich bereid verklaard als Stichtend partner hun schouders onder dit fonds te zetten. Spadel, Belgacom, bpost, en JC Decaux steunen Goodplanet.be omdat het past in hun politiek van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

“Alle 8.500 Belgische lagere en secundaire scholen zullen de eerstkomende dagen gratis een educatieve posterset krijgen met interpellerende en tot de verbeelding sprekende foto’s van Yann Arthus-Bertrand en andere fotografen met wereldfaam, waaronder de Belgen Simon Schmitt et Franck Renard” aldus Jo Van Cauwenberge, Directeur Van GoodPlanet.be. Het thema van deze eerste reeks van 21 posters op formaat 60x80 cm is “Het bos, een levende gemeenschap”.

Alle leerlingen in Belgische scholen krijgen interessante kennis aangereikt over bossen bij ons en elders, er wordt ingespeeld op hun emoties en zowel ecologische, economische, sociale en culturele thema’s m.b.t. bossen komen aan bod. “Hiermee sluit het project perfect aan bij het prioritair nascholingsthema voor dit jaar ‘Educatie voor duurzame ontwikkeling’", aldus Jo Van Cauwenberge. “Naast deze educatie via mooie beelden zullen de scholen via het bijhorend educatief materiaal tevens aangespoord worden tot actie om zo de verbondenheid met de natuur te herstellen”, gaat Jo Van Cauwenberge verder.

lancering-posters-bos2-111123.jpg.jpg

Deze pakketten zijn voorzien van een bijhorende folder om het project te kaderen. In de toekomst wil GoodPlanet.be jaarlijks aan alle Belgische scholen van het lager en secundair onderwijs gratis zo’n educatieve posterreeks aanbieden rond een thema dat aansluit bij Educatie voor duurzame ontwikkeling.

Voor de lancering van de verzending van de posterpakketten was Yann Arthus-Bertrand in België om samen met de ploeg van Goodplanet.be aan Basisschool FLORALIA te Sint-Lambrechts-Woluwe de eerste posterset te overhandigen en een tentoonstelling van “Het bos, een levende gemeenschap” op touw te zetten. GoodPlanet.be-voorzitter Arnould Lefébure bestempelt de ontvangst door de jongeren als “een ‘kippenvelmoment’ dat nog lang in het GoodPlanet.be-geheugen zal gegrift blijven”.

Download de prachtige posterreeks gratis via onze website!

De commentaren zijn gesloten.

 
Partners : Belgacom bpost JCDecaux SPA