23-04-12

Drie klassen winnen een workshop over 'leren duurzaam leven'

De uitgeverijen Bayard & Milan organiseerden drie wedstrijden voor kinderen: een wedstrijd voor jonge tekenaars, journalisten en schrijvers. In de prijzenpot zaten onder andere workshops 'leren duurzaam leven' van GREEN vzw, geschonken door GoodPlanet Belgium.

Op 21 april werden de prijzen uitgereikt in het Domein van de grotten van Han. Luc Michiels, directeur Franstalige programma's van GoodPlanet Belgium, overhandigde de prijzen aan de winnaars. Wij maakten van de gelegenheid gebruik om de aanwezigen de posters te laten zien die we over alle Belgische scholen verdeelden.

bm luc.JPG

bm isabelle.JPG

Proficiat aan de winnaars!

- jonge tekenaars: de kleuters van juf Patricia en juf Stéphanie van de Brusselse school Notre-Dame des Grâces
- jonge journalisten: de leerlingen van juf Camille van de gemeenteschool van Villers-sur-Semois
- jonge schrijvers: de leerlingen van juf Annie van de Saint-Joseph school in Jumet

Benieuwd naar hun creaties? Je kan ze hier bewonderen.

13-04-12

GoodPlanet Challenge

Een duik in de (buiten)gewone natuur!

logo-gp-challenge-small.jpg

GoodPlanet Belgium gaat de uitdaging aan om op een realistische en positieve manier bij te dragen tot de ontwikkeling van jongeren. Om dit doel te bereiken organiseert GoodPlanet Belgium verschillende acties waaronder GoodPlanet Challenge. Via deze GoodPlanet Challenge versterken de jongeren niet alleen hun band met de natuur, maar ontdekken ze ook wat ‘duurzame ontwikkeling’ inhoudt en hoe ze dat in het dagelijks leven kunnen toepassen.

Benieuwd naar meer? Klik hier voor meer informatie.

 
Partners : Belgacom bpost JCDecaux SPA