31-05-12

Mehdi en Mohamed stellen voor: "La faim du monde"

Mehdi en Mohamed, twee leerlingen van het Koninklijke Atheneum van Sint-Lambrechts-Woluwe, maken met dit rap/slam nummer op hun manier duidelijk maken dat ze verandering willen in de manier waarop we met elkaar en onze aarde omgaan. Zowel de tekst als de muziek bedachten ze zelf en ze presenteerden hun project aan Yann Arthus-Bertrand bij zijn bezoek aan hun school. Dank je wel voor dit creatieve initiatief!

30-05-12

Expeditie op het grootste meer van Lapland

inari banner.gif

In september vertrekken de Belgen Bert Poffé, medewerker van GoodPlanet Belgium, en Dirk Michiels met de kano op expeditie naar het grootste meer van Lapland: het Inari meer.

De twee ervaren ontdekkingsreizigers willen zo het grote publiek overtuigen om de natuur opnieuw te ontdekken en er in harmonie mee samen te leven.

De expeditie, waarvan Yann Arthus-Bertrand peter is, heeft ook als doel het fonds GoodPlanet Belgium te promoten. Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) steunt de expeditie met regelmatige en betrouwbare weerberichten van de Finse regio.

inari kano.JPG

Lees meer over hun voorbereidingen en avonturen op hun blog.
Veel succes, Bert en Luc!

14-05-12

Te gast op het schoolfeest van de lagere school van het Koninklijk Atheneum Dinant

2835868974.JPG

Sind oktober 2011 steekt de school de handen uit de mouwen in hun eigen moestuin. Stap voor stap werd dit een groter project en iedereen zetter er zijn schouders onder:

"In elke klas werkte rond een moestuinthema: fruit en groenten, compost, afval sorteren, dieren in de moestuin, het belang van bijen, ecologisch tuinieren,... Door dit projectwerk op schoolniveau, beseften we eens te meer hoe belangrijk het is om in harmonie samen te leven met onze planeet. Daaruit volgde de keuze voor het thema van ons schoolfeest: de Aarde.

Op de dag van het schoolfeest werd de moestuin ingehuldigd en nodigde de school enkele organisaties uit om ook de ouders te overtuigen van het belang van duurzaam leven. GoodPlanet Belgium en Goodplanet France waren erbij! Jacqueline, van GoodPlanet France, vertelde de kinderen wat ze elke dag kunnen doen om onze aarde te beschermen en toonde hen de film 'Home' van Yann Arthus-Bertrand. Iedereen kon de GoodPlanet posters bewonderen en wie dat wou, kreeg er zelfs eentje mee naar huis.

IMG_0104.JPG

10-05-12

GoodPlanet Belgium schenkt... bomen!

Op uitnodiging van Nader Rekik, GoodPlanet Belgium ambassadeur, was GoodPlanet Belgium op 9 mei aanwezig op de Cultuurtop van de Franse Gemeenschap.

Dit is een bijeenkomst van:
- een raad van 200 Brusselse jongeren uit 30 verschillende landen, begeleid door een team van 20 leerkrachten die de taak van opvoeden tot burgerschap op zich nemen;
- 5 staatsambassadeurs, actief op het vlak van jeugd, uitwisseling, openheid en culturele diversiteit;
- 5 Belgische ministers, bevoegd voor jeugd en culturele diversiteit.

Wat stond er op het programma?

Dit jaar werd er uitgewisseld en gedebatteerd over het thema de ecologische toekomst van onze planeet in het hart van het bewustzijn van toekomstige generaties, maar ook over de identiteit binnen de culturele diversiteit en de hoop op vrede van de jongeren.

P1040762.JPG


Arnould Lefébure, voorzitter van GoodPlanet Belgium, overhandigde een boom aan elke aanwezige ambassadeur (China, VS, Marokko, Tunesië en Turkije) als symbool van leven en duurzame ontwikkeling. Deze bomen moeten ons eraan herinneren dat cultuur ook betekent jongeren begeleiden, beschermen en kansen bieden. Zo kunnen zij op hun beurt een toekomst hebben en ambassadeurs van een "GoodPlanet" worden.

 

Het team van GoodPlanet Belgium was erbij toen de ambassadeur van Marokko de (peren)boom plantte die hij tijdens de Cultuurtop ontving.

"Opdat een jongere zich zelfstandig kan ontwikkelen, moet hij -net als de boom- een goede basis hebben om te kunnen groeien en vooruit te komen in het leven."

arbre.JPG 
Partners : Belgacom bpost JCDecaux SPA