10-05-12

GoodPlanet Belgium schenkt... bomen!

Op uitnodiging van Nader Rekik, GoodPlanet Belgium ambassadeur, was GoodPlanet Belgium op 9 mei aanwezig op de Cultuurtop van de Franse Gemeenschap.

Dit is een bijeenkomst van:
- een raad van 200 Brusselse jongeren uit 30 verschillende landen, begeleid door een team van 20 leerkrachten die de taak van opvoeden tot burgerschap op zich nemen;
- 5 staatsambassadeurs, actief op het vlak van jeugd, uitwisseling, openheid en culturele diversiteit;
- 5 Belgische ministers, bevoegd voor jeugd en culturele diversiteit.

Wat stond er op het programma?

Dit jaar werd er uitgewisseld en gedebatteerd over het thema de ecologische toekomst van onze planeet in het hart van het bewustzijn van toekomstige generaties, maar ook over de identiteit binnen de culturele diversiteit en de hoop op vrede van de jongeren.

P1040762.JPG


Arnould Lefébure, voorzitter van GoodPlanet Belgium, overhandigde een boom aan elke aanwezige ambassadeur (China, VS, Marokko, Tunesië en Turkije) als symbool van leven en duurzame ontwikkeling. Deze bomen moeten ons eraan herinneren dat cultuur ook betekent jongeren begeleiden, beschermen en kansen bieden. Zo kunnen zij op hun beurt een toekomst hebben en ambassadeurs van een "GoodPlanet" worden.

 

Het team van GoodPlanet Belgium was erbij toen de ambassadeur van Marokko de (peren)boom plantte die hij tijdens de Cultuurtop ontving.

"Opdat een jongere zich zelfstandig kan ontwikkelen, moet hij -net als de boom- een goede basis hebben om te kunnen groeien en vooruit te komen in het leven."

arbre.JPGDe commentaren zijn gesloten.

 
Partners : Belgacom bpost JCDecaux SPA