14-05-12

Te gast op het schoolfeest van de lagere school van het Koninklijk Atheneum Dinant

2835868974.JPG

Sind oktober 2011 steekt de school de handen uit de mouwen in hun eigen moestuin. Stap voor stap werd dit een groter project en iedereen zetter er zijn schouders onder:

"In elke klas werkte rond een moestuinthema: fruit en groenten, compost, afval sorteren, dieren in de moestuin, het belang van bijen, ecologisch tuinieren,... Door dit projectwerk op schoolniveau, beseften we eens te meer hoe belangrijk het is om in harmonie samen te leven met onze planeet. Daaruit volgde de keuze voor het thema van ons schoolfeest: de Aarde.

Op de dag van het schoolfeest werd de moestuin ingehuldigd en nodigde de school enkele organisaties uit om ook de ouders te overtuigen van het belang van duurzaam leven. GoodPlanet Belgium en Goodplanet France waren erbij! Jacqueline, van GoodPlanet France, vertelde de kinderen wat ze elke dag kunnen doen om onze aarde te beschermen en toonde hen de film 'Home' van Yann Arthus-Bertrand. Iedereen kon de GoodPlanet posters bewonderen en wie dat wou, kreeg er zelfs eentje mee naar huis.

IMG_0104.JPG

De commentaren zijn gesloten.

 
Partners : Belgacom bpost JCDecaux SPA