20-06-12

GoodPlanet Challenge: een duik in de buiten(!)gewone natuur

logo challenge.jpg


De GoodPlanet Challenge wil in de eerste plaats de band tussen jongeren en de natuur herstellen. Daarvoor richten we ons tot jongeren tussen 12 en 14 jaar die het contact met de natuur ergens onderweg verloren. Dit educatieve verblijf geeft de jongeren de kans om de natuur in te duiken en eens iets te beleven dat voor hen minder alledaags is.

Meer dan één uitdaging

Ook al is het geen gemakkelijke opdracht om jongeren opnieuw met de natuur verbinden, we gaan deze uitdaging met veel enthousiasme aan. Ook voor de jongeren wordt deze week behoorlijk uitdagend. Elke dag krijgen ze een paar ‘challenges’ voorgeschoteld: een hapje klaarmaken met wat je plukt in de natuur, een nacht onder de sterren slapen of een wild dier fotograferen. Voor elke geslaagde uitdaging, krijgen de jongeren een badge. Zo kunnen ze aan het einde van de week met veel trots hun GoodPlanet Ambassadeursdiploma aan iedereen laten zien.  

Een beetje van alles, voor iedereen

Een ervaren team van gemotiveerde begeleiders staat klaar om de jongeren te begeleiden bij hun (her)ontdekking van de natuur. Zo kunnen ze tijdens hun verblijf bijvoorbeeld koken met wilde planten, ontdekken hoe je in een joert leeft, natuurfotograaf-voor-één-dag worden, een kampvuur aanhouden, zich oriënteren in het bos, enzovoort. Ook workshops, wandelingen en ontmoetingen met mensen die van hun passie voor de natuur hun job gemaakt hebben, staan op het programma. De jongeren zullen overnachten in de herberg “Petit Fagnard”, gelegen in de Hoge Venen. Echte avonturiers krijgen de kans om onder de sterrenhemel te slapen vlakbij de herberg, uiteraard onder begeleiding.

collage petit fagnard + creppe (dorian) 2.jpg

Wat wil de GoodPlanet Challenge concreet bereiken?

  • Jongeren opnieuw verbinden met een natuurlijke omgeving.
  • Kopje onder duiken in de buiten(!)gewone natuur die dichter bij ons staat dan we soms beseffen.
  • Onze basisbehoeften en de impact van de menselijke activiteit op de natuur en het leefmilieu ontdekken.
  • Goede eco-gewoontes kweken.
  • Jongeren de kans geven om op vakantie te gaan en deel te nemen aan een educatief verblijf met een focus op natuur en duurzame ontwikkeling.
  • Educatie voor en door de natuur.

Onze Peter

Marc Dubois, CEO van onze partner Spadel, uit zijn steun voor de GoodPlanet Challenge ook door het officiële peterschap van het project op zich te nemen.

Praktische informatie

Prijs?
GoodPlanet Belgium biedt via de samenwerking met Spadel dit onvergetelijk verblijf in de omgeving van Spa gratis aan.

Voor wie?
Nederlandstalige of Franstalige jongeren tussen 12 en 14 jaar die weinig of geen contact hebben met de natuur. Het is mogelijk om je als groep in te schrijven (maximum 10).

Wanneer?
* Zomervakantie: van maandag 20 augustus tot en met vrijdag 24 augustus 2012
* Herfstvakantie: van maandag 20 oktober tot en met vrijdag 2 november 2012

Inschrijven?
Amina Zoukani - amina@goodplanet.be  - tel: 02/893 08 14 - gsm: 0474/07 36 85

Meer info?
Neem een kijkje op onze website.

 
Partners : Belgacom bpost JCDecaux SPA