22-08-12

GoodPlanet Challenge - dag 3: Water, bron van leven

Wat waren de thema’s van vandaag? Wat hebben jullie gedaan?

Pauline: Vandaag was het thema ‘water, bron van leven’. We hebben zeldzame bloemen en planten gezocht en daarna samen met Céline, een dame die bij Spadel werkt, het museum van de Hoge Venen bezocht. Er stond een oude koperen badkuip en de fontein van Marie-Henriette vond ik heel mooi. Het bronwater dat we proefden, vond ik dan weer niet zo lekker.

Wat waren de ‘challenges’ vandaag? Denk je dat je geslaagd bent voor deze ‘challenges’?

Kimberly: Wandelen door het bos doe ik eigenlijk niet zo vaak, dus dat was wel een uitdaging voor mij… Ook het bronwater proeven durfde ik eerst niet echt, maar ik heb het toch gedaan. Echt lekker vond ik het wel niet. Ik denk wel dat ik geslaagd ben omdat ik toch geprobeerd heb om alles mee te doen, ook al had ik er niet zoveel zin in.

Wat is het verband tussen het thema ‘water’ en de natuur?

Zoë: Zonder water is er geen natuur en kunnen de planten zich niet voeden. En wij kunnen niet drinken.

Pauline: Als er al geen water is, dan is er zeker geen natuur. We zouden sterven want ik leerde vandaag dat een mens 40.000 liter drinkt in zijn hele leven.

Wat heb je vandaag bijgeleerd?

Zoë: Ik heb geleerd dat er veel water nodig is om hamburgers te maken.

Logan: Deze ochtend heb ik planten gezien die ik nog nooit eerder zag. We moesten er zelf naar op zoek gaan in de Hoge Venen door goed naar enkele foto’s te kijken.

Wat zou je graag nog doen tijdens de twee laatste kampdagen?

Logan: In het bos wandelen en kampen bouwen, dat doe ik graag! Een fuif de laatste avond zou ook leuk zijn, misschien zelfs in het bos...

Kimberly: De spelletjes ’s avonds rond het vuur vond ik wel leuk en zou ik graag eens opnieuw spelen.

De commentaren zijn gesloten.

 
Partners : Belgacom bpost JCDecaux SPA