24-08-12

GoodPlanet Challenge - dag 5: De natuur laat haar sporen na

De laatste dag is aangebroken… Sommigen ontwaken in de slaapkamer, anderen ontwaken voor de laatste keer in de tent. Nadat we onze spullen opruimden, trokken we nog een laatste keer het bos in. We kregen de opdracht om een kunstwerkje te maken in en met de natuur. Iedereen maakte er zijn eigen ding van en zo lieten we samen een spoor achter van ons verblijf in Spa.

Om het kamp in schoonheid af te sluiten, organiseerden we een receptie waarop Marc du Bois, CEO van Spadel, de diploma’s van ‘GoodPlanet Challenge Ambassadeur’ uitreikte. Daarna konden we –met dank aan Spadel en Exki- smullen van lekkere broodje en taartjes, vergezeld van een fris glaasje water of fruitsap. Tot slot kregen alle deelnemers een verrekijker cadeau. Zo hebben we een leuke herinnering aan het verblijf en een reden om ook zelf eens de buitengewone natuur in te duiken !

** Bekijk alle foto's op onze Facebookpagina **

DSCF1769.JPG


23-08-12

GoodPlanet Challenge - dag 4: Vuurdoop

Deze ochtend leerden we kaartlezen. Daarna verdeelden we ons in drie groepen, namen we kaart en kompas mee en vertrokken we op zoek naar de plaatsen die aangeduid waren. Daar kregen we telkens een opdracht. De fijnste vond ik het zoeken van een dennenappel die opgegeten was door een eekhoorn of het maken van een stevig kruis met takken die je vindt. We liepen slechts één keer verloren en onze groep zag zelfs een ree! De strijd om de overwinning was spannend, maar uiteindelijk won de groep die het eerste aankwam.

Na het vieruurtje (ijs!) besloten we om een Mister en Miss Natuur- verkiezing te houden. We verkleedden ons met alles wat we in de natuur konden vinden en defileerden één voor één voor de jury. Vlak voor het avondeten, defileerden de animatoren ook in een zelfgemaakt natuurkostuum. We smulden van de lekkere chili sin carne en daarna kregen we bezoek van Franck Renard, een natuurfotograaf die ons vertelde over zijn werk en tips gaf om wilde dieren te fotograferen. Straks trekken we vol goede moed het bos in, op zoek naar wilde dieren om te fotograferen. We maken vanavond ook nog een gezellig kampvuur en zij die de uitdaging aangaan, kunnen om middernacht een nachtwandeling zonder zaklamp maken om de angst voor het donker te overwinnen. Wie zal deze nacht het vuur kunnen aanhouden..?

DSCF1630.JPG

DSCF1648.JPG

22-08-12

GoodPlanet Challenge - dag 3: Water, bron van leven

Wat waren de thema’s van vandaag? Wat hebben jullie gedaan?

Pauline: Vandaag was het thema ‘water, bron van leven’. We hebben zeldzame bloemen en planten gezocht en daarna samen met Céline, een dame die bij Spadel werkt, het museum van de Hoge Venen bezocht. Er stond een oude koperen badkuip en de fontein van Marie-Henriette vond ik heel mooi. Het bronwater dat we proefden, vond ik dan weer niet zo lekker.

Wat waren de ‘challenges’ vandaag? Denk je dat je geslaagd bent voor deze ‘challenges’?

Kimberly: Wandelen door het bos doe ik eigenlijk niet zo vaak, dus dat was wel een uitdaging voor mij… Ook het bronwater proeven durfde ik eerst niet echt, maar ik heb het toch gedaan. Echt lekker vond ik het wel niet. Ik denk wel dat ik geslaagd ben omdat ik toch geprobeerd heb om alles mee te doen, ook al had ik er niet zoveel zin in.

Wat is het verband tussen het thema ‘water’ en de natuur?

Zoë: Zonder water is er geen natuur en kunnen de planten zich niet voeden. En wij kunnen niet drinken.

Pauline: Als er al geen water is, dan is er zeker geen natuur. We zouden sterven want ik leerde vandaag dat een mens 40.000 liter drinkt in zijn hele leven.

Wat heb je vandaag bijgeleerd?

Zoë: Ik heb geleerd dat er veel water nodig is om hamburgers te maken.

Logan: Deze ochtend heb ik planten gezien die ik nog nooit eerder zag. We moesten er zelf naar op zoek gaan in de Hoge Venen door goed naar enkele foto’s te kijken.

Wat zou je graag nog doen tijdens de twee laatste kampdagen?

Logan: In het bos wandelen en kampen bouwen, dat doe ik graag! Een fuif de laatste avond zou ook leuk zijn, misschien zelfs in het bos...

Kimberly: De spelletjes ’s avonds rond het vuur vond ik wel leuk en zou ik graag eens opnieuw spelen.

21-08-12

GoodPlanet Challenge - dag 2: De natuur die smelt op de tong

Hoi, deze ochtend zijn we om 8 uur in de ochtend opgestaan  om een man die in de natuur  leeft te gaan bezoeken.

Deze man noemt Mickael en leeft al 3 jaar in een yurt, dat is een soort mongoolse tent, en dit met niets anders dan de natuur om hem eten te geven.

Hij vertelde ons dat hij af en toe nog wel eens naar de supermarkt gaat om wat kleine inkopen te doen, maar het merendeel van zijn eten blijkt hij zowel uit zijn tuin als uit de wide natuur te halen. Mickael vertelde ons dat hij de natuur al heel zijn leven erg serieus neemt.

Nadat we wilde planten gaan zoeken zijn om op te eten, zijn we hooi gaan maaien met de zijs en hebben we grote hooibalen gemaakt met speciale rieken. Geen eenvoudig werkje.

In de avond  hadden we een spannende kookwedstrijd, waar we planten hebben klaargemaakt die we plukten bij Mickael. Volgens Wendy was het “ zo goed als perfect avondeten op de goodplante challenge manier, smakelijk!”

De begeleiders speelden jury en hebben met volle teugen genoten van hun koningklijke behandeling.

 

DSCF1016.JPG

  

 

 

 

 

 

 

20-08-12

GoodPlanet Challenge - dag 1: 100% fun!

 

Vandaag zijn we aangekomen bij de gîte « Le Petit Fagnard ». We hebben onze spullen uitgepakt en rondgekeken in de gîte en waar we in een tent zullen proberen te slapen…
Dan hebben we gegeten en de leefregels voor het kamp opgesteld. Na een beetje vrije tijd hebben we voor de eerste keer gewandeld in de volle natuur. De begeleiders geven ons elke dag een uitdaging (challenge), zoals het blotevoetenpad van vandaag.
Wij zullen jullie later meer vertellen...

DSCF0988.JPG


 
Partners : Belgacom bpost JCDecaux SPA