25-10-12

Lancering van de campagne "Water, een vitale levensbron"

_E5A0438.JPGGisteren, 24 oktober, lanceerde GoodPlanet Belgium, in aanwezigheid van fotograaf en duurzame ontwikkelingsreporter Yann Arthus-Bertrand, tevens ere-voorzitter van GoodPlanet Belgium, de campagne « Water, een vitale levensbron ».

In het kader van deze campagne stelde GoodPlanet Belgium  in het Koninklijk Atheneum van Brakel de posterset « Water, een vitale levensbron » voor.

Vlaamse, Waalse en Marokkaanse leerlingen, jongeren uit een onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers, alsook verschillende prominenten (waaronder acteurs  Muriel Bats en Marijn De Valk, kunstenaars Gerry De Mol, Frank Liefooghe en Gilbert Declerq, Dieter Telemans,… )  vertelden welk beeld hun voorkeur wegdraagt. Alle aanwezigen samen stelden ook  de eerste voorstellen voor van oplossingen rond de waterproblematiek in de wereld. Deze voorstellen zullen ingediend worden in het Europees Parlement en op het 7de Wereld Water Forum in 2015.

De  posterset en een bijhorende brochure met verwijzing naar het educatief dossier op de website www.goodplanet.be, wordt midden november gratis verstuurd naar  alle 8500 Belgische scholen en educatieve centra.

De commentaren zijn gesloten.

 
Partners : Belgacom bpost JCDecaux SPA