21-05-13

Nieuwe GoodPlanet Belgium posterreeks 'Duurzame ontwikkeling, waarom?'

Na de posterreeksen ‘Het bos, een levende gemeenschap’ (2011-2012) en ‘Water, een vitale levensbron’ (2012-2013), stelt GoodPlanet Belgium haar nieuwe posterreeks voor het schooljaar 2013-2014 voor: ‘Duurzame ontwikkeling, waarom?’.

GoodPlanet Belgium koos voor dit essentiële thema omdat het aan de basis van onze werking ligt. Sinds 1997 leert GoodPlanet Belgium kinderen, jongeren en volwassenen duurzaam leven. Tientallen medewerkers en vrijwilligers zetten hiervoor dagelijks hun knowhow en passie op het vlak van duurzame ontwikkeling in.

De posterreeks toont via verschillende invalshoeken van duurzame ontwikkeling de ecologische en sociale uitdagingen van vandaag. Hoe we daarmee omgaan, zal immers bepalend zijn voor de toekomst. De reeks bestaat uit 20 posters met prachtige beelden en educatieve teksten van de beroemde fotograaf Yann Arthus-Bertrand.

Dit najaar ontvangen 8500 Belgische scholen deze posterreeks gratis. Zo wil GoodPlanet Belgium scholen stimuleren om educatie voor duurzame ontwikkeling een plaats te geven in het schoolwerkplan.

Het grote publiek zal de posters gratis kunnen downloaden op www.goodplanet.be.
De vorige reeksen blijven uiteraard ook voor iedereen gratis online beschikbaar.

11.jpg

Dit zijn twee posters uit de reeks 'Duurzame ontwikkeling'
die de 'Fondation GoodPlanet' in 2006 verspreidde in Frankrijk.

Meer informatie op: www.ledeveloppementdurable.fr

 

 

 

 

 12.jpg

 

 
Partners : Belgacom bpost JCDecaux SPA