21-05-13

Nieuwe GoodPlanet Belgium posterreeks 'Duurzame ontwikkeling, waarom?'

Na de posterreeksen ‘Het bos, een levende gemeenschap’ (2011-2012) en ‘Water, een vitale levensbron’ (2012-2013), stelt GoodPlanet Belgium haar nieuwe posterreeks voor het schooljaar 2013-2014 voor: ‘Duurzame ontwikkeling, waarom?’.

GoodPlanet Belgium koos voor dit essentiële thema omdat het aan de basis van onze werking ligt. Sinds 1997 leert GoodPlanet Belgium kinderen, jongeren en volwassenen duurzaam leven. Tientallen medewerkers en vrijwilligers zetten hiervoor dagelijks hun knowhow en passie op het vlak van duurzame ontwikkeling in.

De posterreeks toont via verschillende invalshoeken van duurzame ontwikkeling de ecologische en sociale uitdagingen van vandaag. Hoe we daarmee omgaan, zal immers bepalend zijn voor de toekomst. De reeks bestaat uit 20 posters met prachtige beelden en educatieve teksten van de beroemde fotograaf Yann Arthus-Bertrand.

Dit najaar ontvangen 8500 Belgische scholen deze posterreeks gratis. Zo wil GoodPlanet Belgium scholen stimuleren om educatie voor duurzame ontwikkeling een plaats te geven in het schoolwerkplan.

Het grote publiek zal de posters gratis kunnen downloaden op www.goodplanet.be.
De vorige reeksen blijven uiteraard ook voor iedereen gratis online beschikbaar.

11.jpg

Dit zijn twee posters uit de reeks 'Duurzame ontwikkeling'
die de 'Fondation GoodPlanet' in 2006 verspreidde in Frankrijk.

Meer informatie op: www.ledeveloppementdurable.fr

 

 

 

 

 12.jpg

 

25-03-13

GoodPlanet en KA Etterbeek in Marokko

Het Koninklijk Atheneum van Etterbeek bezoekt momenteel samen met GoodPlanet een school in Fez, Marokko. Doorheen dit Twinning-project smeden beide scholen een samenwerkingsband. Zo leren de leerlingen elkaar kennen en maken ze kennis met de manier van onderwijs en de culturen. Bovendien werken de leerlingen samen rond een duurzaam project: de rol van een coöperatieve vennootschap voor rurale ontwikkeling. Tijdens deze week brengen de leerlingen hun voorbereidend onderzoekswerk samen en bereiden ze een concreet project voor. Een project dat we zo spoedig mogelijk willen realiseren. Tot slot worden ook vriendschappen voor het leven gemaakt. Zo verblijven de leerlingen van KA Etterbeek ook eens bij de Marokkaanse leerlingen thuis en worden maaltijden gedeeld. Kortom, een ideale basis voor een duurzame samenwerking en een GoodPlanet!

DSC_0138.JPG

DSC_0071.JPG

DSC_0014.JPG

 
28-02-13

Expo Yann Arthus-Bertrand @ Mundo-bib Brussel

Mundo-B is het Brussels huis voor duurzame ontwikkeling. Je kan er terecht bij meer dan 30 organisaties die werken rond duurzame ontwikkeling. Zak bij een bezoekje zeker ook eens af naar de benedenverdieping en ontdek het ruime aanbod boeken, leermiddelen, educatieve pakketten, tijdschriften, enzovoort rond de thema's water, natuur, afval, energie, mobiliteit, klimaat, milieu, eerlijke handel,… Je kan dit materiaal rustig inkijken met zicht op de ecologische tuin of gratis ontlenen!

Klik hier voor meer informatie. Je kan ook al eens grasduinen in de online catalogus om je bezoek voor te bereiden.

Momenteel in de Mundo-bib: expo Yann Arthus-Bertrand.

tentoonstelling Yann Arthus-Bertrand Mundo-bib_2.jpg


Waar? Mundo-Bib, Edinburgstraat 26, 1050 Brussel (metro Naamsepoort)

Wanneer? Elke werkdag van 9u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 17u. Op maandag, dinsdag of woensdag kan je bij twee vrijwilligers van GREEN vzw terecht voor gespecialiseerd advies over het aanbod van de bibliotheek.

Tot binnenkort!
het Mundo-bib team

 

 

31-05-12

Mehdi en Mohamed stellen voor: "La faim du monde"

Mehdi en Mohamed, twee leerlingen van het Koninklijke Atheneum van Sint-Lambrechts-Woluwe, maken met dit rap/slam nummer op hun manier duidelijk maken dat ze verandering willen in de manier waarop we met elkaar en onze aarde omgaan. Zowel de tekst als de muziek bedachten ze zelf en ze presenteerden hun project aan Yann Arthus-Bertrand bij zijn bezoek aan hun school. Dank je wel voor dit creatieve initiatief!

14-05-12

Te gast op het schoolfeest van de lagere school van het Koninklijk Atheneum Dinant

2835868974.JPG

Sind oktober 2011 steekt de school de handen uit de mouwen in hun eigen moestuin. Stap voor stap werd dit een groter project en iedereen zetter er zijn schouders onder:

"In elke klas werkte rond een moestuinthema: fruit en groenten, compost, afval sorteren, dieren in de moestuin, het belang van bijen, ecologisch tuinieren,... Door dit projectwerk op schoolniveau, beseften we eens te meer hoe belangrijk het is om in harmonie samen te leven met onze planeet. Daaruit volgde de keuze voor het thema van ons schoolfeest: de Aarde.

Op de dag van het schoolfeest werd de moestuin ingehuldigd en nodigde de school enkele organisaties uit om ook de ouders te overtuigen van het belang van duurzaam leven. GoodPlanet Belgium en Goodplanet France waren erbij! Jacqueline, van GoodPlanet France, vertelde de kinderen wat ze elke dag kunnen doen om onze aarde te beschermen en toonde hen de film 'Home' van Yann Arthus-Bertrand. Iedereen kon de GoodPlanet posters bewonderen en wie dat wou, kreeg er zelfs eentje mee naar huis.

IMG_0104.JPG

 
Partners : Belgacom bpost JCDecaux SPA