17-12-12

Stem op je favoriete foto's!

De ARGUS-fotowedstrijd editie 2012 ontving maar liefst 7772 beelden van 1209 fotografen. De jury selecteerde uit al deze inzendingen een zestigtal finalebeelden. Tot 28 februari kan je deze foto's online bewonderen en stemmen op jouw favoriete beelden voor de publieksprijzen. Wie het hoogste aantal stemmen haalt, wint een prachtige camera Leica V-Lux 40. Wie zijn stem uitbrengt, maakt kans op een ‘weekendje-uit’ of één van dertig Argus-fotojaarboeken.

Hieronder de inzendingen uit de GoodPlanet Belgium categorie ‘Water, vitaal voor een gezonde planeet’.

Stemmen maar!

De pier.jpg

Levend water.jpg

Mice drinking water.jpg

Sunflowers Spain (Almazan).jpg

Visotter laat zich zien.jpg

Stem op je favoriete foto in deze en de andere categorieën.

 

 


 

19-11-12

VIDEO: "WATER, een vitale levensbron"

 

Dank aan Stijn Suenaert voor de video over de lancering van de GoodPlanet posters "Water, een vitale levensbron".

25-10-12

Lancering van de campagne "Water, een vitale levensbron"

_E5A0438.JPGGisteren, 24 oktober, lanceerde GoodPlanet Belgium, in aanwezigheid van fotograaf en duurzame ontwikkelingsreporter Yann Arthus-Bertrand, tevens ere-voorzitter van GoodPlanet Belgium, de campagne « Water, een vitale levensbron ».

In het kader van deze campagne stelde GoodPlanet Belgium  in het Koninklijk Atheneum van Brakel de posterset « Water, een vitale levensbron » voor.

Vlaamse, Waalse en Marokkaanse leerlingen, jongeren uit een onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers, alsook verschillende prominenten (waaronder acteurs  Muriel Bats en Marijn De Valk, kunstenaars Gerry De Mol, Frank Liefooghe en Gilbert Declerq, Dieter Telemans,… )  vertelden welk beeld hun voorkeur wegdraagt. Alle aanwezigen samen stelden ook  de eerste voorstellen voor van oplossingen rond de waterproblematiek in de wereld. Deze voorstellen zullen ingediend worden in het Europees Parlement en op het 7de Wereld Water Forum in 2015.

De  posterset en een bijhorende brochure met verwijzing naar het educatief dossier op de website www.goodplanet.be, wordt midden november gratis verstuurd naar  alle 8500 Belgische scholen en educatieve centra.

14-03-12

Landgenoot Bart Devos voorzitter World Youth Parliament for Water

Het World Youth Parliament for Water, met vertegenwoordigers uit de 6 continenten, heeft onze landgenoot Bart Devos tot Voorzitter gekozen.

Tussen 6 en 11 maart namen 80 jongeren (18 tot 25 jaar) uit 71 landen deel aan het eerste World Youth Parliament for Water in Aix-en-Provence en Marseille. De nieuw opgerichte structuur zal de jongeren permanent aan het beleid laten meewerken en participeren. De uitdagingen zijn enorm: klimaatverandering, algemene toegang tot drinkbaar water en sanitatie voor iedereen en integraal waterbeheer per stroomgebied.

Vanaf maandag 12 maart nemen de jongeren ook deel aan het World Water Forum.

Het persbericht lees je hier.

 

logo_en_WYPW.png

bart-devos.jpg

Gepost in Water | Tags: parlement  Facebook

 
Partners : Belgacom bpost JCDecaux SPA